header1

Han de Regt

Kernactiviteiten:

  • Organisatievernieuwer
  • Gamificeerder van de werkomgeving
  • Teamtrainer
  • Inspirator

Persoonlijke kwaliteiten:

Als gamificeerder van de werkomgeving zet hij met een simpele spelregel een groep collega’s ‘op scherp’. Met die ene spelregel ontstaat een nieuwe dynamiek in het dagelijks werk. Iedere medewerker zal uit zijn standaardgedrag moeten komen omdat het werk, met die uitdagende extra spelregel, toch gedaan moet worden.

Han luistert naar goed naar de probleemstelling van de afdeling of organisatie. Hij komt vervolgens met een game die niet het probleem aanpakt maar de oplossingskracht van de medewerkers prikkelt. Daar zit ook de kracht van Gamification van werk: het bieden van een leeromgeving in het dagelijks werk. Zonder dat er tijd verloren gaat met trainen en met de zekerheid dat het geleerde toegepast wordt in het werk. In een game staat persoonlijke ontwikkeling centraal omdat de deelnemers ieder hun eigen route naar de oplossing in de game kiezen.

Ervaring:

“In ieder persoon schuilt een wereldkampioen. Het is een kwestie van het creëren van de juiste omgeving om de mooiste kwaliteiten boven te laten komen”.

Han heeft als topsporter in het roeien (brons WK 1990) meegemaakt wat het is om op het hoogste niveau het beste van jezelf te geven. Noem het toeval maar het is hem gelukt om die omgeving te vinden. Sterker nog: hij gelooft dat hij zijn omgeving mede heeft gecreëerd om aan de top te komen met zijn persoonlijke kwaliteiten.

Met vele jaren ervaring in sales, productontwikkeling, projectmanagement en ondernemerschap heeft hij een aanpak ontwikkeld waarmee organisaties de persoonlijke ontwikkeling van hun medewerkers kunnen versnellen. Het doorlopende spel van omgevingsaanpassing gevolgd door team- en persoonlijke ontwikkeling gevolgd door omgevingsverandering, etc. daagt mensen uit meer van zichzelf op de werkvloer te laten zien.